De Groene Kaap
tekst

Voorzieningen

De bewoners van De Groene Kaap mogen rekenen op veel voorzieningen in de buurt. Wie een zorgbehoefte heeft, op zoek is naar fitness, snel medicijnen moeten hebbenen of de kleren wil laten stomen, stapt een van de winkels op of vlak bij het Astanaplein binnen. Hier komen naar verwachting ook faciliteiten als een pick-up & collect, een drogisterij, een slijterij en een schoen- en sleutelservice. Kortom, alle gemak dat een woning midden in de stad onder handbereik kan bieden.

designdisctrict
OMGEVING

Transport

De Pols van Katendrecht, waarvan De Groene Kaap deel gaat uitmaken, beschikt straks over meer dan goede verbindingen. Zo reis je met metrolijn E snel naar Rotterdam Centraal, Rotterdam The Hague Airport en Den Haag. Na een overstap is Schiphol Airport met de Fyra in een uur bereikbaar. Wie de fiets pakt, zit binnen tien minuten in het centrum van Rotterdam of het Hart van Zuid, het nieuwe Zuidplein. En met de auto kom je doorgaans moeiteloos op de Rotterdamse Ring. De watertaxi en de waterbus doen De Kaap ook aan.


OMGEVING

OMGEVING

Kinderen kunnen lekker rennen en ravotten in en rond De Groene Kaap. De wijk daagt hen ook uit. Zoals de royale speeltuin bij het Kaappark en het strandje aan de 2e Katendrechtse Haven. Qua educatie kunnen ouders van jonge kinderen terecht bij OBS De Schalm en OBS De Globetrotter. Laatstgenoemde mag van de Onderwijsinspectie het predicaat ‘Excellente School’ voeren. De onderwijzers bieden maatwerk, hebben aandacht voor kunst en cultuur in het reguliere programma en spannen zich in met talentontwikkeling.

© 2018 De Groene Kaap is een ontwikkeling van STEBRU | Disclaimer
design by Het Nieuwe Concept & powered by AWINK Websolutions