De Groene Kaap
Walhalla

Naar het theater

Op Katendrecht en de Wilhelminapier kun je ook met cultuur de zinnen prikkelen. Theater Walhalla programmeert – het motto ‘Kom naar Walhalla, het is altijd goed’ indachtig – vaak sprankelende voorstellingen voor alle leeftijdsgroepen. Ook de moeite waard zijn de (kinder)films van LantarenVenster, dat tevens veel jazzmuziek van internationale klasse een podium geeft. Daarnaast kun je veel plezier beleven aan spraakmakende festivals als De Nacht van de Kaap, North Sea Round Town en het Kid Dynamite Jazz Festival op en rond het Deliplein. En, wie weet, straks ook op het Astanaplein.

Lifestyle in Katendrecht

Lifestyle in Katendrecht

Katendrecht groeide in enkele jaren uit tot een stadswijk met een intieme, haast dorpse sfeer. Grote, doorgaande wegen doen het schiereiland dan ook niet aan. Hier loop je op je gemak naar eigentijds knippende kappers. Na het knippen haal je brood bij Jordy’s. Of bezoek je De Bakkerswerkplaats, waar mensen hun afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen door smakelijke broden te bakken. Nu je toch in de buurt bent, kun je evengoed relaxt Aziatische boodschappen doen bij Amazing Oriental. 

 Boodschappen

Design en boodschappen

Katendrecht wint aan uitstraling met Designcity, dat om de hoek bij De Groene Kaap zal verrijzen. Hier gaan ondernemers blurren. Zij vermengen functies in hun winkels, ontwerpstudio’s en restaurants, zodat de klant veel meer kan beleven. Straks kun je in de Jumbo Foodmarket gerechten proeven die je ook mee naar huis neemt. Gemak dient hier de mens. Ook het designwarenhuis Stilwerk in het pakhuis Santos zal mensen overhalen om Katendrecht te bezoeken. Zowel de eigen collecties als het design van jonge ontwerpers zullen hen bekoren.

fenix
Blok tekst geel

Verrassende ontmoetingen

Bewoners van De Groene Kaap krijgen veel keuze bij het boodschappen doen. Versmarkten als de Afrikaandermarkt en de Fenix Food Factory, diverse supermarkten en speciaalzaken bieden nu al een ongelofelijke verscheidenheid aan producten. Geen zin om te koken? De Bolognese uitbaters van Burro e Salvia maken elke dag verse pasta en bakken puike pizza’s. Het pretentieloze Deli Bird is meer dan een Thaise takeaway. Want verrassende ontmoetingen liggen binnen handbereik als je aanschuift aan de lange tafels op het intieme Deciplein.

Santos
Herkenbaar gezicht

Herkenbaar gezicht

Het centrum van Rotterdam krijgt een herkenbaar gezicht op de Wilhelminapier en Katendrecht. Het succes trekt aanlokkelijke initiatieven, zoals het Room Mate Hotel en de Spaanse Mercado in het monument Pakhuismeesteren, de Gourmet Frites van Bram Ladage, de glutenvrije en suikervrije treats & sweets van Sharp Sharp en de originele Afrikaanse keuken van Mama Essi. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook De Pols van Katendrecht gaat bijdragen aan de opkomst van dit dynamische stuk stad, denk aan veel aandacht voor design, aantrekkelijke woningen en vele originele voorzieningen.

© 2018 De Groene Kaap is een ontwikkeling van STEBRU | Disclaimer
design by Het Nieuwe Concept & powered by AWINK Websolutions